tiistai 7. elokuuta 2012

Estetunti 30.7.2012

Tän pidemmittä alku löpinöitä, mennään suoraan asiaan, eli estetuntiin! :) Koittakaa vielä hetki kestää näitä estepostauksia :D Pian postaustahti harvenee ja siirtyy todella koulupainoiteiseksi :)

Elikkäs siis olin viikko sitten Jerryn kanssa estetunnilla. Hypättiin vain 4 estettä, ja aiheena meillä oli laukanvaihdot :) Heti alkuun sanon sen, että älkää ihmetelkö kuvia ja videoita katsoessanne että miksi minulla ei kädet pysy lähellä ponia. Syynä on se että tuo poni tarvitsee melko vahvan johtavan ohjan, jotta vaihtaisi esteen päällä laukan!

Mutta siis verkkailtiin eka ihan normisti ravissa, hieman avoa ja pohkeenväistön tynkää, sekä paljon ympyröitä ja voltteja. Muutaman kerran ravailtiin myös kentän olevan suht syvän vesilätäkön läpi, oli muute tosi hyvää treeniä ponille siihen että joskus saattaisi laukata vesiesteeseen, kuka tietää :)!

Sitten peruslaukka verryttely. Ympyröitä, volttejä, nopeita siirtymisiä jne. Laukattiin myös monta kertaa tuon em. vesilätäkön läpi. Jerry tais muuten olla kuulemma yks niist harvoist jtka tol tunnil ees suostu kunnol laukkaamaa sinne :3

Sitten alettiin hyppäämään! Laitan tähän väliin kuvat 1 ja 2 radasta, jotta teidän ois helpompi hahmottaa mitä yritän selittää :D

RATA 1

RATA 2

Ensin hypättiin alkuun verkkahypyiksi pari kertaa tuo musta pysty - keltainen okseri linja. Molemmilla kerroilla meni ihan kivasti, laukka vaihtui hyvin, ei ongelmaa :) Sitten tultiin tultiin tuo punainen okseri - vihreä pysty linja. Ensimmäisellä kerralla ei oikein saatu suoraa linjaa, mut tokal kerral korjas :)

Sitten hypättiinkin tuo rata 1. Yrittäkää ottaa jotain selkoo tuost kuvasta, mut siis pääasia oli se et joka esteellä vaihdettiin laukka ja sit tehtiin sellain jännä kaari seuraavalle esteelle (näkyy videolla). Tää meni mun mielest ihan älyttömän hyvin! <3 Laukat vaihtu joka kerral niinkuin pitikin :) Huh huh, en ylpeempi vois olla ponista :3

Sit tuo rata 2 vielä loppuun. Muuten tääkin meni ihan hyvin, mut tuo vika kaari 6 -7 esteiden välillä kusi ihan totaalisesti :D Otettiin vahingossa tosi huono lähestyminen tolle 6 pystylle, mut päästiin se sit nippa nappa ja sit jotenki selviydyttiin ilman mitään ihmeempii myös vika pysty. Poni toimi täs kyl ihan pelastukseen, ite olin ihan hukassa :D No täytynee panostaa viel noiden teiden ratsastukseenki :) Onneks aina löytyy jotain mitä parantaa!

Loppuun tultiin vielä tuo punainen okseri - vihreä pysty linja ja poni men hienosti!<3

Sitten mentiin lopuksi vesiesteeseen vilvoittelemaan, jossa Jerry päätti ilahduttaa minua, katsojia ja opettajaa omaperäisillään vesileikeillä :D Hassu uitteli turpaansa vedessä ja tunki päätä veden alle, hupsu mikä hupsu :3

Sitten loppuun kuvia ja video, en muista kuka nää kuvas, mut erityis kiitokset kuvaajalle :')))<3

















4 kommenttia:

  1. Ootko kysyny lupaa muiden kuvaamiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muiden kuvaamiseen? Mitä mahdat tarkoittaa.. videoillahan esiinnyn pääasiassa minä, enkä minä sille mitään voi jos muita näkyy taustalla..

      Poista
    2. Okeei, en kyllä edelleenkään ymmärtänyt mitä hait kysymykselläsi..

      Poista