maanantai 4. maaliskuuta 2013

Viron reissu 25.2.13 - 27.2.13♥♥

Nytkun ollaan vihdoin viimen kunnolla kotiuduttu viikko sitten alkaneelta Viron reissulta voisin kirjoitella postauksen minun ja Hennin ko. reissusta :) En tiedä yhtään kuinka pitkän postauksen saan aikaan, taikka paljon saan tähän laitettua kuvia, mutta katellaa ;)) Vaikka ette jaksaisi lukea koko postausta, kelatkaa se edes alas asti... ;)

Maanantai
Maanantai aamulla matkamme alkoi vähän viiden jälkeen, kun lähdimme ajelemaan Valkealasta Helsinkiin päin. Menomatkasta en hirveesti muuta muista, kuin että pysähdyttiin kuninkaantien abc'llä kahvilla. Matka meni suht nopeesti vaikka väsyttikin ihan hirveesti. Helsingissä oltiin perillä puolen kahdeksan maissa?

Laivaan päästiin puol yhdeksän jälkeen. Laivamatka oli aika tylsä ja se lähinnä tulikin vain pelailtua korttia ja istuttua jossain. Nähtiin me taikurikin! :) Mutta joo.. Eipä mulla hirveesti oo laivamatkasta mitään kerrottavaa. Viron puolella oltiin vähän ennen kahtatoista ja sieltä matka jatkuikin autolla kohti Tarttoa.

Automatkalla pelailtiin korttia ja vain juteltiin. Jossain vaiheessa pysähdyttiinkin ostamaan vähän juomista ja jäätelöt :D Minä ja Henni nukahdettiinkin jossain vaiheessa ja juuri silloin isäni ajoi vahingossa yhden liittymän ohi, joten jouduttiin kiertamaan Tartton keskustan kautta. No keskustassa käytiin sitten kaupassa ja tankkaamassa, jonka jälkeen päästiin nopeasti Ecu tallille johtavalle tielle :)

Hihhi, myä :'))


Ecu Tallilla oltiin perillä puolen neljän jälkeen. Heti aluksi kävin tietysti moikkaamassa Faustia, jonka jälkeen vietiin tavaramme yläkertaan. Käytiin sitten vielä moikkaamassa Lilyä ja Sannia, sekä niiden aknssa oleilevaa poniruuna Pättyä :) Ponit oli kyllä iiihanan sosiaalisella päällä :)

Lily :)
Pätty :)
Sanni :)
Juteltiin sitten jonkun aikaa Kristinan ja Ivun kanssa kaikenmaailman asioista. Oli kyllä kieltämttä ihana tunne kun oli vihdoin taas päässyt tuonne tallille ♥ Hiukan ennen puolta kuutta lähdettiin Hennin kanssa vaihtamaan vaatteet ja sen jälkeen talliin laittamaan poneja kuntoon :) Menin siis Faustilla ja Henni meni Herbertillä. Faust oli kyllä unelma hoitaessa :')) Voivoi voisin hehkuttaa tota ponia ikuisuuden, on se vaan niiiiiin ihana! Kun saatiin hevoset kuntoon niin lähdettiinkin jo maanesille päin.

Ratsastettiin siis samalla koulutunnilla virolaisten ratsastajien kanssa. Onneksi Kristina alkuun suomensi meille kaiken, jotta oppisimme ymmärtämään ihan perusviron termejäkin. Mentiin ensin käyntiä, jonka jälkeen siirryttiin hetkeksi ravailemaan loivaa kiemuraa ym. Faust oli ravissa ja käynnissä tosi tasainen ratsastaa. Ajoittain pyöristyikin vähän ja tukeutui kivasti kuolaimeen :)

Tehtiin myös aika paljon kaikenlaisia puomitehtäviä, joissa ravia piti osata kontrolloida. Alkuun Faust vähän kaahotti, mutta loppua kohden parani jatkuvasti ja hetken puomeja mentyämme Faust oli jo todella hyväntuntuinen  ratsastaa. Sitten tulikin laukan vuoro. Laukattiin kahdella pääty-ympyrällä. Faust oli muuten tositosi kiva ja hyväntuntuinen, eikä edes painanut kädelle, mutta ei meinattu aina mahtua laukkaamaan, kun toiset oli niin hitaita (tai me niin nopeita :P), mutta muuten meni tosi kivasti. Vaihdettiin suuntaa ja ympyröitä ja vielä näinkin päin laukkaa.

Faust yritti aluksi puskea ympyrällä ulkoavuista läpi, mutta muuten meni oikein kivasti. Loppuraveissa Faust oli mukavan rento ja venytti itsensä tosi kivasti eteeenalas :') Tunnin jälkeen kävelytettiin vielä hevoset maastakäsin maneesissa joku 10minuuttia ainakin, ellei enemmänkin. Sen jälkeen kävin sitten viemässä Faustin talliin :)







Loppu illasta istuskeltiin hetki Kristinan ja joidenkin virolaisten ratsastajien kanssa hetki syöden Kristinan synttärikakkua. Tämän jälkeen mentiin hetkeksi katselemaan videoita meidän huoneeseemme ja levättiin hetki, jonka jälkeen keksittiin lähtäe alakerran tietokoneelle kattomaan salkkareita :D Katottiin siinä sitten maanantain ja tiistain salkkarit ja oltiin muutenkin koneella.

En muista yhtään tehtiinkö me mitään muuta loppuillasta. Nukahdettiin kuitenkin joskus kahdentoista maissa. :)

Tiistai
Tiistai aamuna heräiltiin siinä yhdeksän aikoihin syömään aamupalaa ja muutenkin valmistautumaan ratsastusta varten. Puolen kymmenen jälkeen hipsittiin jo talliin laittamaan Faustia ja Herbettiä valmiiksi 10 alkavaa estetuntia.

Tunti alkoi normaalisti verkkaillen ravissa ja käynnissä tehden paljon siirtymisiä ja taivutuksia ym. Faust toimi tosi kivasti. Välillä oli vähän painava kädelle, mutta useilla puolipidätteillä ja kuolaimen liikuttelulla sen kädelle painamisen sai pois. Verkkailtiin hetki myös laukassa. Faust aluksi levisi vähän käsiin, sillä nuoren ikänsä ja matalan koulutustasonsa vuoksi ei osaa oikein itse kantaa vielä laukkaansa.

Laukkasin Faustin kanssa paljon ympyröitä ja mahdollisimman vähän suoraa uraa, jottei Faust purisi kuolaimeen ja lähtisi vain täyttä vauhtia suoraan eteenpäin. Verkkailtiin aluksi ravissa, jonka jälkeen myös laukassa ihan pikku ristikolla apupuomin kera. Hypyt meni ihan kivasti, itse tosin olin liian edessä hypyissä ja askel ei aina sopinut, mutta muuten ihan jees :)

Seuraavana tultiin ristikko - ristikko kaarevaa linjaa. Tämä sujui ihan kivasti. Faustia joutui kyllä tukemaan paljon varsinkin esteiden välissä, mutta siitä huolimatta meni kivasti. Sitten otettiin muutamat hypyt kavaletti sarjalle. Tässä mulla oli ongelma etten meinannut itse pysyä pystyssä, jolloin en saanut tuettua ponin laukkaakaan niin hyvin. Pari kertaa kaadettiin kaveletti, mutta muuten ihan jees.

Tämän jälkeen jatkettiinkin kavaletti sarjan jälkeen okserille. Hypyt okserille onnistuivat ihan kivasti, joskin myötäsin välillä ihan liikaa, enkä tukenut ponia tarpeeksi ennen okseria. Loppuun hypättiin vielä pari rataa. Kummemmin en näistä ala selittämään (näätte radat videokoosteesta), mutta lyhyesti. Ensimmäinen rata meni tosi jees. Poni tuntu hyvältä, laukat vaihtui (kerran jouduttiin tekemään ympyrä), muuten oikein hyvä.

Toinen ratakin meni alkuun toosi kivasti, mutta sitten tultiin tosi huonolla tiellä okserille, joten hyppykin oli sen mukainen. Otettiin muutaman kerran okseri uusiksi, sillä parilla ekalla kerralla en päässyt ollenkaan hyppyyn mukaan ja kerran löysin itseni kaulalta istumasta. Vika hyppy okserille onnistuikin sitten toosi hyvin :)

Oon ihan tyytyväinen siihen miten Faust meni. Se tuntui todella kivalta ja toimi tosi kivasti, ainakin siihen nähden ettei Faust todellakaan ole mikään kokenut poni, kapasiteettiahan tolta ponilta löytyy vaikka kuinka, se tarvis vaa paaljon treeniä :)












Tuntimme jälkeen taluteltiin taas hevosia jonkun aikaa maastakäsin, jonka jälkeen vietiin ne karsinoihin ja heitettiin loimet päälle.Tämän jälkeen minun isäni ja veljeni pääsikin ratsaille, joten taluteltiin puolisen tuntia sitten Hennin kanssa niitäkin.

Itse talutin veljeäni, joka ratsasti Artikilla. Isäni meni muistaakseni Arsenalilla :) Eipä me oikein muuta tehty heidän kaa ku kävelty ja otettu ihan pikkusen ravia. Käynnissä tehtiin voltteja, ympyröitä, pysähdyksiä ja peruutuksia ym. Sitten hoidettiin vielä nääkin hevoset karsinoihin ja silleen, jonka jälkeen lähdettiinkin tallista pois.

Tän jälkee mentiin Hennin kanssa käymää suihkussa ja sillee, jonka jälkeen lähdettiinkin kaupungille. Mentiin siis yhteen kauppakeskukseen, jonka nimi tais olla Lõunakeskus. Kierreltiin hetki sielä, ja ehdittiinkin hetki jo miettiä mitä ostettais, mut päätettiin kummiski käydä syömässä ennen mitään ostoksia :D

Kukaan tuskin yllättyy jos kerron, että käytiin syömässä mäkkärissä :D Mentiin sinne ihan siitäkin mielenkiinnosta, koska haluttiin tietää paljon Virossa maksaa bigmac-ateria. Ja siellähän iso BicMac-ateria (suomen plus ateria) maksoi 4,55e, ehei yhtään halpa tai mtn ;) Mutta siis syötiin semmoiset.

Syömisen jälkeen myö lähdettiin Hennin kanssa ostelee hamstereille kaikkea kivaa ja kyllähän meille tarttuikin ihan kivasti kaikkea mukaan, mutta rahaa ei mennyt oikeasti paljoa mitään, syömessä oisin maksanu siitä kaikesta mitä ostin nii 2-3krt enemmän ku mitä nyt maksoin. Hennikin osti sen hamsterille kaikkea hauskaa, ja tosiaan henni oli vasta pari päivää ennen meidän reissua ostanut ekan hamsterinsa :)

Minun ostokset
Hennin ostokset
Hennin Allu :)! (pakollinen kuvanlisäys, ku Allu on nii söpö xd)
Ku saatiin ostettua hamstereille tavarat lähdettiin kiertelee muuten tätä kauppakeskusta. Hirveesti ei mitään tarttunut mukaan, mutta tuli kutenkin ostettua parit farkut ja juomista, kahvillakin käytiin. Takaisin Ecu Tallille päin lähdettiin vähän ennen viittä.

Tallille päästessämme menimme hetkeksi Hennin kanssa koneelle, jonka jälkeen menin vaihtamaan vaatteet ja lähdin laittamaan Faustia kuntoon. Hennin ratsu, Tuul, odottelikin jo valmiina edellisellä tunnilla. Hoidin Faustin normaaliin tapaan kuntoon, jonka jälkeen siirryimme maneesiin.

Aluksi teimme itsenäisesti taivutteluja ynnämuita. Yritin tehdä Faustin kanssa muutamia avotaivuksia ja pohkeenväistöjä. Huomasin heti ettei sillä ollu niitä paljoa tehty, joten en vaatinut Faustilta paljoa ja kehuin heti kun se teki edes vähän jotain oikein. Hetken kuluttua aloimmekin ravailla. Hetken aikaa teimme itsenäisesti ravissa kaikkea, jonka jälkeen siirryimme ravaamaan kahdeksikoille.

Faust taipui kivasti ja kuunteli oikein kivasti. Oli taas todella tasainen ratsastaa ravia ja käyntiä. En tarkelleen muista mitä tehtiin laukassa, mutta taidettiin mennä vain itsenäisesti ympyröitä, suoraa uraa jne. Faust lievästi sanottuna levisi kokonaan käsiin. Sain jälkeen päin kuulla kunnon selityksenkin miksi näin kävi, mutta valitettavasti en tähän sitä jaksa purkaa. Lyhyesti syynä oli vain se että Faust on niin nuori ja kokematon ettei pysty/osaa itse kantaa laukkaansa. Muuten laukassakin meni ihan kivasti, Faust kyllä kuunteli, mutta laukan ylläpitäminen vaati kunnolla töitä.

Loppuun vielä ravailimme hetken kahdeksikolla, jonka jälkeen otettiin koko kenttä käyttöön ja mentiin rentoa eteenalas loppuhölkkäravia. Faust meni tosi kivasti pitkässä rennossa muodossa venyttäen kunoolla eteenalas. Ravien jälkeen tultiin selästä alas kävelyttämään loppukäynnit ja käveltiinkin taas se ~20min. Tunnin jälkeen hoidettiin taas hevoset, jonka jälkeen mentiin yläkertaan. Tältä tunnilta ei valitettavasti oo kuvia tai videoita :/

Tunnin jälkeen syötiin Hennin kanssa ja jutskailtiin hetken aikaa myös Kristinan ja Ivun kanssa. Hetken juteltuamme mentiin taas Hennin kanssa kattomaan netistä salkkareita ja syötiin siinä samalla jotain Mango-meloni jäätelöä joka on oikeesti varmast maailman parast jäätelöö ♥ Tosin Henni tais olla eri mieltä :'D muttajuu...

Ennen ku käytii nukkumaan puhuttiin hetki puhelimessa(/Henni puhu), ja mä taisin yhdessä välissä piiphataa koneellakin. Oikein mitään muuta me ei taidettu illalla tehdä. Meidän vissii piti pelata korttia, mut sekin sit jäi. Muuta en muista, paitsi että kun kysyin Henniltä että saanko sammuttaa valot nii Henni oli sönköttäny mulle jotain että ei pysty nukkuu ilman valoja ja sillee. Seuraavaan päivään selviski ettei toi kyllä ees ollu oikeesti totta :D

Keskiviikko
Aamulla herättiin joskus kahdeksan jälkeen siivoilemaan ja laittelemaan tavaroita kasaan. Siivoomisessa ei nyt hirveen kauaa kestänytkä, ni päästii sit jo ennen yhdeksää syömää aamupalaa. Aamupalan jälkeen mentiin melkopian talliin ja otettiin vähän kuvia ja videoita meistä ja poneista :) Aamulla meillä oli vielä vuorossa estetunti, joten laitettiin ponimme valmiiksi sitäkin varten. Henni meni tällä kertaa Tuul ponilla, jolla oli edellisenä päivänä hypännytkin. Itse ratsastin jälleen Faustilla.

Aluksi teimme jälleen itsenäistä verryttelyä ravissa ja laukassa. Tein paljon siirtymisä ja temponvaihteluita, jotta sain ponia kuulolle. Tänään laukkakin oli kivasti kasassa ja jotenkuten hallinnassa pysyvää. Välillä tuli tietysti niitäkin hetkiä ettei oikein onnistunut, mutta pääasiassa meni ihan mukavasti. Verkkailtiin jälleen samalla ristikolla kuin eilenkin, aluksi ravissa sitten laukassa. Hirveää ongelmaa tässä ei ollut.

Sen jälkeen alettiin menemään kavaletti-pysty-pysty sarjaa, joka tuottikin jonkun verran ongelmia. Aluksi meni ihan kivasti, askeleet sopivat, mutten muistanut pitää omaa ylävartaloani pystyssä enkä tukea poni tarpeeksi, muutes jees! Suunnan vaihduttua oikein mikään ei onnistunut. Askeleet ei sopineet, itse makailin kaulalla ja muutamia kertoja kiellettiinkin ja kerran kaadettiin koko este. Faustista huomasi jo tässä vaiheessa miten väsynyt se oli eilesenkin hyppäämisen jäljiltä, joten poninkaan keskittyminen ei ollut parasta laatua.

Jätettiin tuo sarja hetkeksi rauhaan ja siirryttiin pysty-pysty okseri linjalle.  Tässä Faust puski todella lahjakkaasti väsemmästä pohkeesta läpi, joten koko linja meni pelkäksi kiemurteluksi. Tämän jälkeen siirryttiin hyppäämään erilaisia kaarevia linjoja, eivätkä nekään kummemmin onnistuneet. Kerran onnistuttiin uudelleen kaatamaan koko este ja kerran löysin itseni taas kaulalta istumasta... Silloin en vain kestänyt ja aloin itkemään. Tuntui vain ettei siitä tulisi mitään..

Käveltiin hetki sillä aikaa kun Henni meni Tuulin kanssa radan, sen jälkeen kasasin itseni ja Kristinan, Hennin ja muiden rohkaisemana päätin vielä yrittää. Meidän ratamme sujuikin yllättävän hyvin, kerran Faust kompastui, jonka takia jouduin tekemään ylimääräisen ympyrän, muuten kaikki esteet ylittyivät ilman kieltoja tai pudotuksia. Oon kyllä ylpeä Faustista ja itsestäni toki myös :')♥

















Tunnin jälkeen käveltiin ponien kanssa maastakäsin lähes 30min ja juteltiin samalla Kristinan kanssa vähän niitä näitä. Siinä samalla esiin nousi asioita, jotka häiritsevät minua tälläkin hetkellä hyvin paljon, mutta toivon että saisin niihin asioihin lopullisen selvyyden lähipäivien aikana, tulen kyllä infoamaan teitä lukijoitakin siitä mahdollisesti joskus :)

Hoidimme vielä ponit pois tunnilta ja laitoimme loimet päälle. Hyvästelin Faustin ja kuiskasin sille korvaan muutaman sanan, jotka kaikuvat päässäni edelleenkin.. Edellisen kerran lupaukseni onneksi pystyin Faustille pitämään, toivottavasti pystyisin tämänkin :) Vielä pitkä halaus, jonka jälkeen sanoin vielä heipat Faustille ♥

Need you by my side ♥♥
Melkeimpä heti menin pikaisesti suihkuun, jonka jälkeen kirjoitelin vieraskirjaan. Juotiin vielä Kristinan kanssa kahvit ennen lähtöämme. Tässä vaiheessa alkoi vasta tuntua siltä että tosiaan oltaisi jo pian lähtemässä  pois sieltä. Nämä pari kolme päivää menivät aivanaivan liian nopeasti! :'( Tuolla paikassa kun viihtyisi niin paljon pidemmänkin aikaa..

Ei siinä muu auttanut kuin hyvästellä Kristinakin, jonka jälkeen automatkamme kohti Tallinnaa pääsi alkamaan. Lähdimme ajamaan Tallinnaan vähän puoli yhden jälkeen. Matka meni suht. joutuisasti. Pari kertaa jouduttiin pysähtymään ennen satamaa, mutta muuten ajettiin suorinta tietä terminaalille asti.


Laivassa oltiin puoli neljän aikoihin ja neljältähän meidän laivamme siis lähti. Laivassa mentiin heti syömään. Käytiin siis syömässä ranskalais annokset ja oli oikein kiva palata taas suomenhintatasoon, kun jo laivalla pelkkä ranskalaisannos maksoi sen 4,50e... Mutta kummiskin. Laiva matka oli ehkä maailman tylsin aikoihin. Muutenkin kun matkaväsymys painoi päälle ja laivassa oli tolkuttoman kuuma niin olo ei siltä kantilta ollut mikään erityisen hyvä.

Matka siis menikin suunnilleen vain korttia pelaillessa, ja kyllä Henni kävikin heti alussa laulamassa karaokea, ja hyvin muuten lauloikin! ;) Ja silleen. Laivamatkalta ei oikeastaan oo mitään muuta kerrottavaa.. Yksi tylsimmistä laivamatkoista aikoihin, seurassa ei kyllä mitään vikaa ollut (: mutta kummiskii..



Helsingissä oltiin puolen seitsemän aikoihin ja siitä matkamme jatkuikin kohti kouvolaa, pysähdyspaikkana tietysti Kuninkaantien ABC! Itse taisin nukkua puolet matkasta abc'lle, sillä autosta noustessani olin niin väsyksissä ja pihalla kaikesta etten oikeastaan muista siitä mitään. Kummiskin, käytiin ostamassa Hennin kanssa hesestä kerrosateriat mukaan, jotta syötäisiin ne autossa.

Jatkettiinkin sitten matkaa kouvolaa kohti ja loppumatka menikin taas jutellen, muuta en tästäkään oikein muista. Kouvolassa oltiin yhdeksän jälkeen. Näin oltiin saatu yksi parhaista matkoistani päätökseen!

Loppuun haluan vielä  kiittää kaikkia, jotka tekivät matkastani niin ihanan!

Kristinalle erityiskiitokset maailman parhaasta opetuksesta ja hyvin suunnitelluista tunneista. Kiitokset myös kun saatiin vierailla siellä teidän luona muutaman päivän ajan, oli ihan parasta! :') Faustilla oli myös taas erittäin kiva ratsastaa. Kiitoksia kaikesta ♥

Hennille suuret kiitokset maailman ihanimmasta matkaseurasta ja muutenkii!♥ En oikee osaa muuta sanoo, tämmösii matkoi pitäs vaa tehä niiin paljon useamminki!

Kiitokset myös isälleni, joka suostui lähteä kuskiksi Viroon ja samalla mahdollisti meille koko tämän reissun :)
Hennii♥
Minä - Faust, Kristina, Henni - Tuul ♥
♥♥KIITOS!♥♥

Ja syy miksi halusin että kelaisitte postauksen edes alas asti, on se että tässä teille videopostaus reissustamme! :) Toivottavasti postaus, sekä videopostaus miellyttävät teitä, kommenttia saa antaa! :)


Ja nyt lukijat huomio! :)
Jos joskus suunnittelette ratsastuslomaa Viroon päin kannattaa ihmeessä käydä katsomassa Ecu Tallid nimistä ratsastuskoulua! Tunneilla on opetussuomeksi, ja opetus on paljon tasokkaampaa kuin monessa paikassa suomea! :) Tallilla voi myös yöpyä, kuten me tällä reissullamme. Käykää toki tutustumassa tallin kotisivuihin: http://www.ecutallid.ee/fi/


10 kommenttia:

  1. Toosi kiva postaus !haluisin itekki päästä käymään tuol virossa (:

    VastaaPoista
  2. Rakas sanniih!! <3 ikävä!! Oli tooosi mukava postaus matkastanne :) olette tytsyt kauniita... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) Kiva ku tykkäsit :)! Henni on kaunis ;)!

      Poista
    2. no siekii <3 awss.. Sanni on jo noin iso tyttö <3

      Poista
  3. Tosi kiva postaus!! Luin kokonaan ja katoin kaikki videot!!!! Haluaisin itekki tollaselle matkalle!!!!!!

    VastaaPoista
  4. Olitteko noilla tunneilla Hennin kaa kahestaa? :) Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Estetunneilla oltiin kahdestaan, koulutunneilla oli myös Virolaisia ratsastajia :)

      Poista
  5. Tää oli kyl tosi hyvä postaus!!!! tykkäsin!!!!! no on sun kaikki postaukset kyl hyvii mut kuitenkin

    VastaaPoista