tiistai 4. syyskuuta 2012

Seuraestekisat 2.9.2012

Sunnuntaina oltiin siis Jerryn kanssa Seuraestekisoissa ja mentiin luokat 60cm ja 80cm :) Molempiin luokkiin olen ihan suht tyytyväinen..

Menimme siis ystäväni Nean kanssa tallille joskus klo 9.30 tai jotain sinne päin. Ensiksi siinä sitten putsailin satulan ja tein jotain muutakin, kunnes lähdin hakemaan Jerryn sisälle. Siinä sitten ensin pesin ponin ja kuivasin sen, jonka jälkeen heitin vain loimen niskaan.

Jerry kisasi myös ristikko luokassa toisen ratsastajan kanssa, joten se pitikin laittaa jo melko pian kuntoon heti pesun jälkeen, tosin Jerry oli jo ehtinyt kuivua todella hyvin. Laitettiin siinä sitten Jerry kokonaan kuntoon ja sitten lähdettiin maneesille.

Katselin siinä sitten kun se toinen ratsastaja meni Jerryllä ratansa. Näky ei hirveästi miellyttänyt, mutta ainahan se kisaaminenkin jostain on aloitettava! Vein sitten Jerryn samantien talliin takaisin ja loimi uudelleen niskaan. Siinä sitten tulikin jo vähän kiire kun piti letittää ponin harja, vaihtaa itselle kisakamat ja vaikka mitä.. Noh onneks oli Nea apuna niin saatiin poni valmiiksi ajoissa. :)

Ensin verkkailtiin Jerryn kanssa kentällä, jotta pääsin tunnustelemaan miltä se poni tuntuu ristikko luokan jälkeen. Jerry oli yllättävän jees, vaikka olikin kusettanut ekaa ratsastajaa kunnolla :D Jerry kuunteli ja nosti laukat, eikä pukitellutkaan. Meni tosi kivasti.

Sitten käytiin Miisan kans kävelees rata. Se oli tosi jees, korkeus kohillaa ja sillee, helppo rata siis suomeksi :) Radan kävelyn jälkeen käytiin Jerryn kanssa rauhoittumassa kisahälinältä ja käytiin piiitkällä kävelylenkillä. No okei, käveltiin vain noin 15-20min laidunten ympäri. Sai molempien aivot vähän levähtää ennen kisasuorituksia.

Sen jälkeen olikin jo meidän aika lähteä verkkaamaan. Eipä mulla hirveesti oo täst verkast ihmeellist sanottavaa. Jerry meni hienosti :) No problem!

Luokka 1 - 60cm: En nyt ala analysoimaan meidän ratojen jokaista hyppyä, vaan kerron miten omasta mielestäni rata sujui kokonaisuudessa. Eli siis Jerry liikkui tosi hyvin, ja sillä oli todellakin oma moottori mukana! En oo varma totesinko ääneenki tän radan aikana ponille jotain et: Mee sit jos kerran haluut ja kannustin hiukan eteenpäin. Siis poni pinko ihan todella eikä sitä tarvinnu käskee ollenkaa.. :)

Alku ajatushan mulla oli että ratsastan mahdollisimman siistin ja virheettömän suorituksen, ajasta viis, myös uusinnassa. Mutta nuo ajatukset karisivat pois jo melko heti kun päästiin uusintaan. Mulle iski itelleni niin hirvee puhtaanradan ja sijoittumisen himo, et aloin kannustamaa ponii ihan kunnolla, äänen kanssa. Moni varmaan kuulikin kuinka melkein huusin radalla: Mene mene tai Hyväää!

Saatiin loppujen lopuksi puhdas rata ja sijoituttiin 3. :) Mutta mua alko kyl todella harmittamaan tuo et vedettiin aika överiks toi loppurata :S En kyl mielestäni tällä kertaa hirveesti tyrkänny ponia millekkään esteelle niinkuin viimeks, vai ootteko eri mieltä? No mutta oon kuitenkin toooosi tyytyväin, vaikka toi rata olikin aika epäpuhdas tyyliltään..

Luokka 2 - 80cm: Tämän luokan verkassa poni tuntui jo hieman väsyneeltä, joten tiesin jo lähes mitä tuleman pitää. Mutta siis esteet olivat kyllä mun ja monen kaverin silmään lähes 90cm korkuisia, mutta siis... Verkassa  poni hyppäs ihan jees. Yks puomi tuli alas, mut se ei haitannu.

Sitte radalle lähties poni tuntu jo hiukan tahmeelta eikä ihan ois halunnu liikkuu omal moottoril. No niinhän siin kävi et eka este, joka oli okseri, niin se tuli alas. Kakkonen hypättiin ihan puhtaasti. Kolmannelle tuli kielto, mut seki päästii viel sen jälkee puhtaasti. Sarjan ykkösosalle tuli sit pudotus, 2. osa puhtaasti ja 5. esteelle tuli sit se toinen kielto. Noh aina ei voi onnistua :) Hypättiin sit lopuks vielä 2. este uudelleen ku Jerry ei tota 5. halunnu hypätä, ni turha sitä oli pakottaakaa..

Omat fiilikset täst radast on ihan hyvät. Poni oli niin hyvä ku se vaa pysty olemaan! :) Kolme rataa joista yksi vielä noin iso, on kyl ihan liikaa vaadittu ton kokoselta ja kuntoiselta ponilta. Jerry oikeesti yritti! :)

Tähän loppuun laitan sitten vielä videokoosteen päivästä, kokonaiset kisaradat & kuvia :)!

Videokooste (Videot © Nea H.)

Kokonaiset kisaradat (Videot © Nea H.)

Kuvista kiitokset Linda L. :))!

Olo oli ku voittajilla! :') <3


Hieno poni :)!



80cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti