perjantai 11. tammikuuta 2013

En oo kokonainen ilman sua... ♥

Jos et voi sietää angstaamista, pohdiskeluja ja mielipiteiden ilmaisua, suosittelen ettet lue tätä postausta tämän pidemmälle, sillä se tulee todennäköisesti sisältämään kaikkea tuota edellä mainittua...


Oon alkanu tässä miettimään miten paljon pelkkä tuntiponikin voi herättää tunteita.. Itse saan jatkuvasti lukea kaikkialta muualtakin Jerrystä miten se on toiminut tunneilla kun muut ovat menneet sillä. pakko myöntää mutta välillä alkaa oikein ärsyttämään tiettyjen ihmisten kohdalla..

Välillä tuntuu et omakin elämä helpottuis jos ei tarvis kantaa huolta tosta ponista että mitenköhän se on tunneilla käyttäytyny ja miten sitä on ratsastettu. Varsinki nää Jerryn viime aikaiset ontumiset, jotka ovat johtuneet takapään jumeista, saavat mulla aika pitkälti tunteet pintaan. Ns. vääränlainen ratsastus pahentaa Jerryn jumeja entisestään eikä se oo todellakaan ponille miellyttävää.. Mm. viimeviikon lauantain tunti mulla meni siihen että ratsastin ponin vain rennoksi ja jumit pois sillä se poni oli todellakin jumissa.

Pelkään enemmän kuin mitään että joku päivä vain menetän ton ponin, että kun menen tallille sitä ei enää olekkaan siellä. Pelkään niin paljon ton ponin menetystä, että mua alkaa ärsyttää jo ihan hirveesti sekin että joku muukin mun lisäksi tykkää Jerrystä, tietenkin se on valitettava totuus kun kyseessä on tuntiponi, joten minun on vain hyväksyttävä se..

Mulle on jo muutamaankin otteeseen yks ihminen puhunut että mun ois oikeesti korkee aika vaihtaa hevoseen, sillä kuulemma joskus tulee se aika etten voi Jerryllä enää mennä.. En tiedä yhtään mitä hän tarkoitti sillä, koska pituus ei tule enää vastaan (olen 160cm enkä kasva enää).. En sitten tiedä tarkoittiko hän tuolla että lihoisin, ja osittain noiden sanojen myötä mulle on tullu ns. syömishaluttomuutta.. Että en vaan pysty syömään vaikka kuinka haluaisin...

Tässä postauksessa ei kyllä nyt ollut mitään päätä eikä häntää, halusin vain purkaa päästäni sekavat ajatukset pois. Jos jäi kysyttvää, saa toki kysyä ja voin samalla selventää mitä olen tietyillä asioilla tarkottanut..

Anteeksi tosiaan tämmöinen tunteiden purkaus!

28 kommenttia:

  1. Eihän sua kukaan erota Jerryn kaa :)

    VastaaPoista
  2. Tiiän tunteen :/ Kevääl syksyl ja kesäl ku menin helmil nii mulki oli pientä syömishaluttomuutta..Mut turha sun on huolehtii painostas, sul ei oo ton ponin kaa mitää hätää viel painon kaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä oon samaa mieltä jerry ei kuitekaa oo mikää hirveen siro (:

      Poista
    2. No joo, mut ärsyttää vaan niin tollain 'vihjailu' ettei tosiaa tee mieli syyä yhtään mitää..

      Poista
  3. mul sama :/ pelkään just sitä et ku jonain päivänä meen tallille nii siel ei ookka enää parasta ponii... ♥ tiedät ketä tarkotan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiän kyllä mitä tarkotat ;) Mut älä huoli, ainut paikka minne se poni katois ni ois Hennin luokse ja Henni antaa kyl sun mennä Lätyl vaik se oiski sen ;)

      Poista
  4. ymmärrän että oot jerrystä huolissas, itekki oisin jos ois kysees just joku tärkee poni.mut älä vaivaa päätäs noista asioista kyllä se jerry pärjää :)nauti siitä mitä teillä jerrynkanssa on,niinku ite sanoit elä hetkes :) joskus tulee se aika ku jerrystä aika jättää mut siihen on piitkä aika :)! tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos (': Tottahan se on että Jerryn joskus menetän mutta aion varmasti pitää Jerrystä kiinni sen elämän loppuun asti :) Kiitos vielä hirveesti kannustuksesta, tämmöset kommentit saa aina jaksamaa paremmin (':♥♥

      Poista
  5. Kyllä sä alat olee Jerrylle jo melkosen pitkä. Poni kyllä kantaa mutta istunta kärsii tosi pahasti jo nyt. Pidemmän päälle sun pitää löytää kunnon hevonen, jos meinaat oikeasti kehittyä. Jos peruspuskailu riittää, senkus.
    Ihme, jos arvostelupöytäkirjoihin ole merkitty mitään istunnastasi. Moisesta pitäisi jo rokottaa virhettä... Tosin seuratasolla ei tuosta taideta ikävä kyllä niin tarkkoja olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä että olet kyllä varmaan ensimmäinen ihminen joka minulle huomauttaa pituudesta. Ja koulukisoissakin olen saanut yleisvaikutelma kohtaan aika usein juuri istunnasta parhaat pisteet, joten uskoisin kyllä että jos olisin liian pitkä ponille opettajani ja koulutuomarit siitä huomauttaisivat..
      Pituuteni ei ole este edes shettiksillä menoon joten en usko että se olisi este menemään paljon isommalla ponilla.
      Omasta mielestäni istuntani ei edes pahasti kärsi tuon ponin selässä. Tietenkin löytyy aina niitä tilanne kuvia joissa istunta on mitä sattuu, mutta eipä se päällisin puolin mitenkään kaamean kärsinyt ole.
      Ps. olis tosi kiva jos tämmöiset kommentit kehdattais julkaista omalla nimellä...

      Poista
    2. 160cm ei mun mielestä ole ees kovin pitkä :D? tiia on just sopivan kokonen jerrylle painonsa puolesta toisin kuin monet muut ;). ja joo kyllä tiialle sanottais jos hän olisi liian pitkä jerryllä menemään. ja tiiahan ei tuosta enään mihinkään kasva niin enköhän usko että hän voi jerryllä mennä ja vaikka ei voisi jostain syystä mennä niin en usko että tiian ja jerryn suhde siihen kaatuisi:) sen verran olen tuotakin juttua seurannut ja se on iihan rakkautta ;) ens kerralla voisit tulla nimellä sanomaan niin voitaisiin keskustella tämä juttu loppuun sitten ajallaan jookos? :) hah :'D sori tää tämmönen mut ei noilla taija muuta tekemistä olla kun tulla tänne jakelemaan mielettömiä johtopäätöksiää :D!! -nea

      Poista
    3. Täysin samaa mieltä ;)! Ja joo vaikken joskus pystyis enää Jerryl menee ni ei meidän suhde siihen kaatuis, joten toivon mukaan en ikinä tuu menettämään tuota ponia (':♥
      Ja kiitoksii nea ((: ♥

      Poista
    4. Mulla ei ole blogger-tiliä ollenkaan koska en sitä koe tarpeelliseksi.

      Kyllähän Jerry Tiian kantaa hyvinkin, mutta istunta on jo melkoista könötystä ja pian on vaihdettava kunnon heppaan, jos meinaa vielä kehittyä eikä jäädä junnaamaan samalle tasolle pitkäksi aikaa.
      Itse ratsastin piensuokin tyylisellä risteytystammalla pitkään - 165-senttisenä minäkin, könöttäen ja roikkuen. En olisi enää kasvanut mutta LUOJAN KIITOS opettajani ei enää antanut mennä sillä. Aloin kehittyä kun sain alle oikeasti kunnon hevosen jolla pystyi menemään muutenkin kuin selkä kilpparina ja jalat suussa.

      Eikä kannata kiintyä tallin tuntsareihin liikaa, ne kyllä hyvinkin saattaa lähteä makkaraksi tai muualle vaikka varsinaista vikaa ei olisikaan. Ne kun on vaan hevosia, niitä menee ja tulee. Toki niiden kanssa voi saada ainutlaatuisen siteen mutta joo. Teidän suhdetta en nyt kovin ainutlaatuiseksi kutsuisi, perus tuntsari ja tuntiratsastaja joka saa tuntsarin kulkemaan hyvin. Se on oikeaa luottamusta kun pystyy kävelemään hevosta pelottavistakin paikoista ilman naruja ja piiskoja niin että hevonen vain seuraa mukana.

      Ja ei, minusta Tiia et ratsasta mitenkään erityisen hyvin. Perus tuntijumputusta kovalla kädellä ja piiskalla höystettynä.

      Poista
    5. Niin kateellisten panettelua koko tämäkin viesti. Mihin helv'ttiin oikein pyrit tällä? Jos sun on oikeesti pakko tulla sanomaan minulle kaikkea tämmöistä niin tulisit herran jumala sanomaan minulle suoraan etkä puhuisi nimettömänä blogin kautta. Herranjumala oikeesti miten säälittävää, selitellä nimettömänä kaikkea tämmöstä.
      No ei paljoo mun persettä kutita jos elämäs on niin pielessä, että tarvii tulla yrittämään muiden elämän pilaamista.
      Ps. Oispa tosi hienoo nähdä miten "upeasti" sinä ratsastat kun kerran olet noin kaikki tietäväinen (:!

      Poista
    6. En ole kateellinen, mutta en ymmärrä mihin pyrit tuolla riuhtomisella ja mätkimisellä. Heppa kulkee hyvin joo mutta on silti melko epätasainen johtuen huonosta istunnan ja käden käytöstä.
      Itse painotan nimenomaan siihen että hevosen on hyvä olla, tilanne mikä tahansa. En hytky sen jalkani kanssa, viuhdo piiskalla tai nytkytä kädellä. Se, että joku hevonen kulkee "huonosti", peilaa ainoastaan ratsastajaa. Hevonen ei osaa kusettaa, sikailla, se on eläin, elää ainoastaan vaistojensa varassa. Siihen ei raipattaminen auta. Ja kyllä, hevonen kulkee ihan hyvin, letkeänä ja rentona.

      Ikävä kyllä asun liki Norjan rajan joten sinne päin kulkeminen yhden pilatun ponin takia lienee turhaa. Voin kyllä ohikulkumatkalla joskus käydä siellä päin.

      Minun elämäni pelaa ihan hyvin, samaa en voisi sanoa sinusta kun pitää noin hanakasti tarttua täysin asialliseen ja pohtivaan kommenttiin. Tiedät itsekin että jokin on vialla, sen takia räyhäät. Mutta se on sitä teinielämää, minkäs sille voi.

      Poista
    7. Kiitoksia mielipiteestäsi. Olen useaan otteeseen keskustellut asiasta myös opettajani kanssa, eikä hänkään ole sitä mieltä että käyttäisin kättä liian vahvasti tai rempoisin ohjalla.
      Tämä keskustelu on nyt loppuun käyty, en jaksa kuunnella tuollaista, kun et tästä tilanteesta tiedäkkään yhtään mitään.
      Ps. Älä kiitos tule arvostelemaan että Jerry olisi pilattu millään tavalla, sillä tolta ponilta löytyy oikeesti kapasiteettia vaikka mihin!

      Poista
  6. Ymmärrän hyvin miltä susta tuntuu, jos joku päivä Jerryä ei oliskaan enää tallilla, mut Jerry ei oo vanha ja se on kuitenkin melko terve joten teillä on varmasti vielä monia vuosia edessä. Äläkä turhaan murehdi painostasi, siitä on haittaa vain sinulle itsellesi, jos joku haluaa puhua tollasta niin anna puhua, olet ihan sopivan pituinen ja painoinen Jerrylle :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän Jerry on (': Kiitos paljon kommentistasi, tämä todellakin piristi ja paljon! :) Toistaiseksi ainakin olen Jerrylle ihan sopivan kokoinen omastanikin mielestä, mutta jos joku päivä en syystä tai toisesta enää Jerryn kanssa voisi treenata sehän ei onneksi koskaan tarkoita sitä ettenkö vois "vain viettää ponin kanssa aikaa" :)

      Poista
  7. tää on jotenki tuttu tunne... ite oon menettäny sen mitä oikeesti rakastin..

    VastaaPoista
  8. Tuli luettua anojen(anon) kommentit monta kertaa läpi ja mietittyä hetken itekkii.

    Niin itehän menen puolet pienemmällä ponilla kuin Tiia ja no olenhan 155cm pitkä,mutta kyllä sitä tulee huomattua,että olenhan mäkin Laikulle hieman pitkä,mutta ei mun istunta ole kauheasti siitä kärsinyt...Ei tiia niin pitkä kuitenkaan ole että "könöttäisi" siellä selässä koko ajan..Ja niin niitä virheitä on myös teillä anot,joillakin isompia,joillain pieniä,mutta ne kaikki on tehty korjattavaksi treenillä.

    Ja tähän perus tuntsari,tuntiratsastaja juttuun,että kyllä sen huomaa että jerry oikeesti tiian luottaa,tallilla oon käyny siitä asti kun jerry on tullu ja tolta ponilta vaatii paljon saada se oikee luottamus ja yhteistyö toimimaa,kyllähän se toki toimii monilla tunnilla niiku perustuntsarit toimii,mutta kyllämä nään ainaki jerryn ja tiian yhteistyössä sen työnmäärän mitä ne on tehny tullakseen tohon pisteeseen,että jerry kulkee rentona.Ei toikaan poni mikään puskaratsu ole ja tee mitään ilmaseks. Ja mieluummin se sitä piiskaa käyttää ku hakkaa pohkeella kylkiin ja pilaa koko ponin sillä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^Eipä mulla tähän oikeestaa ole mitään lisättävää.
      Kiitos Nea♥♥

      Poista
  9. Tiiän niin ton tunteen, Sintti oli kuitenkin kaikkein rakkain <3, ja juuri se jonka menetin...

    VastaaPoista
  10. on ihan kiva että ihmiset tulevat tännevaan kertomaan mielipiteensä asiasta, mikä on okei, mutta liiallinen haukkuminen ja samasta asiasta jauhaminen ei auta asiaa sitten mitenkään. ja jos totta puhutaan teidän jutuissanne ei ole päätä eikä häntää. teistä saattaa vaikuttaa siltä että jerry on automaatti joka toimii kun pyydetään, ehei. jerry on ehkä vaativin poni jonka tiedän, sen kanssa pitää oikeasti keskittyä. sille pitää antaa aina tarkat ohjeet mitä seuraavaksi tehdään. ja mistä te keksitte tuon könöttämisen? jokainen meistä on varmasti joskus roikkunut hevosen ohjissa tai könöttänyt siellä. luuletteko te olevanne parempia kuin muut? nyt jos heti oisi sopiva aika kavuta sieltä pilvilinnoista takaisin oikeaan elämään. me kaikki ihmiset olemme tasan samalla viivalla. kukaan ei ole toista huonompi. ja sinä norjan rajalla asustava mistä sinä mitään tiedät? miettisit nyt vähän ennen kun menet tuollaista paskaa kommentoimaan, tuo on säälittävää ja tuosta jos mistä voisi tehdä kunnian loukkaus syytteen. ja teinielämä? tiia on 17!!! kohta aikuinen. ohittanut teiniajan jo ajat sitten. ja miltä sinusta itsestäsi tuntuisi jos omaan_ blogiisi tultaisiin kommentoimaan tämmöistä? et olisi enään samaa mieltä. en tiedä kuka olet, en tiedä sinusta mitään, ja hyvä niin en tahtoisikaan. sinusta saattaa tuntua että kommenttisi oli harmiton, oikeasti juuri tuollaiset kommentit satuttavat, ne satuttavat niin paljon. jos tarkoituksesi oli pilata jonkun päivä niin onnistuit. sinuna miettisin ennen kuin kirjoittaisin jotain noin typerää, toivottavasti tämä sai sinut jos toisenkin miettimään asioita ja varsinkin sitä minkälaisen kuvan itsestään antaa.

    VastaaPoista