maanantai 21. tammikuuta 2013

Pikku päivittelyä..

Pahoitteluni siitä että blogini on taas elänyt hiljaiseloa viikon verran, mutta viime aikaiset tapahtumat ovat vain laittaneet minut miettimään asioita liikaakin, jolloin en vain ole jaksanut oikein kirjoittaa, pahoitteluni tästä!

Mutta siis kuluneen viikon aikana oon käyny ratsastaas Jerryllä pari kertaa, torstaina puomitunnilla ja lauantaina koulua. Molemmilla kerroilla poni oli tositosi hyvä ratsastaa :)

Torstain puomitunnilla oli teemana koottu ravi puomeilla/korotetuilla puomeilla. Jerry toimi aikas kivasti, pari kertaa rymyttii kaikki puomit mut pikku hiljaa alko sujumaa :)

Lopuks otettii viel sillee et kootust ravist laukannosto, ja hitto ponihan nosti laukat helvetin upeesti! Oli koko ajan nostoissa ja laukassa tosi hyvin avuilla. :) Koko tunnin ajan poni oli takaa rento ja työns itteää takajalkoja käyttäen ja mikä tärkeintä ei tuntunu yhtää epäpuhtaalta, eikä varmaan siis sitä ollukka :) Onneks ponil oli ollu pari vapaata ja oli saanu seisoo toppaloimi päällä pihalla (:

Lauantaina siis kouluiltiin. Ensin tnnilla teimme pohkeenväistöä pääty-ympyrällä ja avoa pitkällä sivulla. Muuten meni tosi kivasti, mut ite oon alkanu pyytämää avossa IHAN liikaa hevosen osaa uran sisäpuolelle ja opettaja sanoki et mun avot alkaa muistuttaa pian pohkeenväistöä :D Mutta sitten ku virhe korjattiin alko toimii hyvin ja ponskikin kuunteli.

Pohkeenväistöt onnistu oikeesee kierroksee tosi jees, ja vasempaaki sen jälkee ku löysin mun jalalle sen oikeen paikan. Jällee poni tuntu tosi vetreeltä ja oli tosi kivasti pohkeeneessä eikä tuntunu takaa yhtää jäykältä. Ja vaikka välillä mentiinkin tooosi hidasta ravia niin opettajan mielestä se oli vain hyvä, koska poni OIKEASTI työskenteli takaosallaan ja otti sen erittäin hyvin mukaan.

Laukkatyöskentelynä meillä oli tällä kertaa pientä laukankokoamista. Ensin laukattiin vain ympyrällä, ilman että edes vaadittiin hevosta asettumaan. Jerrystä tää oli tosi kivaa, se vain viiletti tukka putkella menemään, mutta mikäpä siinä, jos poni haluaa irrotella niin siitä vaan :D Pienen hetken päästä alettiin kokoamaan laukkaa aina askeleen ajaksi 4 mkrt ympyrän aikana. Vasempaan kierrokseen Jerry oli liiankin hyvin kuulolla;  pienen pieni puolipidäte niin poni oli ravilla, mutta askeleen sisällä taas laukassa.

Oikeaan kierrokseen poni onnistui kokoamis tehtävässä paljon paremmin ja säästyttiin turhilta raviaskeleilta :) Poni oli tosi tosi super tässä ♥ Mitäpä minä enää tästä tunnista selittämään, tykkäsin todella, poni oli huippu ratsastaa ja tunti oli taas tosi hyödyllinen.

Kuvia/videoita ei valitettavasti ole koska ei ollut kuvaajaa, eikä kamerassani olisi riittänyt akku noissa pakkasissa :/

Mutta joo eipä tässä muuta, jottei jäis ihan pelkäks tekstipostaukseks, loppuu viel nopsasti muokattu kuva (:!


2 kommenttia:

  1. Mikä kiviharjussa on pakkasraja, ettei tunteja enään pidetä :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkalleen en tiiä, mut usein tunnit perutaa ku alkaa olee päälle -20 :)

      Poista