lauantai 2. helmikuuta 2013

Erilaisella hepalla ratsastelua :)

Tule kesä ja äkkiä!! ♥
Vaikka tämä blogi onkin ns. Jerry-blogi, niin ajattelin nyt kirjoitella viime viikonlopun ratsasteluista erilaisemmalla hepalla, jotta saisin tänne jotain täyttettä, ettei tulis niin pitkää postaustaukoa :)

Launtaina olin siis kiviharjussa koulutunnilla ja ratsuna toimi heflinger ruuna Maka. Makaa olen myös suunnitellut kisoihin ns. kakkoshevoseksi, jos/kun alankisaamaan Jerryn rinnalla jollain muullakin hevosella, riippuu ihan millaiseen tulokseen päädyn kun joudun miettimään vähän asioita. Mutta nytten takaisin lauantaihin.

Menimme siis tunnilla aluksi hidasta ravia ja reipasta ravia, niin että lyhyet sivut sipsuteltiin niin lyhyettä ja hidasta ravia kuin mahdollista ja pitkillä sivuilla mentiin sitten vähän reippaammin eteenpäni. Ja tätä tehtiin molempiin kierroksiin. Maka toimi tässä todella kivasti, kuunteli avut ja kulki ajoitain myös oikein päin. Takajalat olisivat kyllä saaneet olla huomattavasti paremmin alla.

Ravityöskentelyn jälkeen alettiin ottamaan suht. reipasta laukkaa pääty-ympyrällä. Maka otti kaiken ilon irti ja laukkasi todella kivasti, pitkällä askeleella ja kovaa. Ei mitään ihmeempiä tässä, mitänyt aluksi säädettiin oikeassa kierroksessa, että saadaanko se oiukea laukka nousemaan vai ei. Muuten ei tässä ollut mitään ihmeellisempää.

Laukkojen jälkeen otettiin vielä avotaivutusta molempiin suuntiin ja parit etuosakäännökset. Näissäkään ei ollut mitään ihmeellistä. Pääasiassa heppa oli tosi kiva ja hyvä ratsastaa, tykkäsin! :)










Eikai tässä mitään ihmeempiä. Lauantaina meen taas sit kiviharjuun koulutunnille ja sillo ois taas kiva päässä tutun ja turvallisen Jerppa ponin selkään :)

8 kommenttia:

  1. Kiva nähä sun menevän muullakin kun Jerryllä :D! Ja hyvin ratsastit (taas jälleen ;) )

    VastaaPoista
  2. Mitäs Tiia tekee näin myöhään netissä ;D Mut joo kiva postaus ja hyvin meet Makankin kanssa (:

    VastaaPoista
  3. Kyllä, kasvava lapsi tarvitsee unta :D

    VastaaPoista
  4. tee postaus tosta maka ja jerry kisaamis jutskasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. No pitää kattoo sitte ku saan omat ajatukset kasaa tän asian suhteen (:

      Poista