maanantai 1. lokakuuta 2012

Todella tyytyväinen kuski + hieno poni (Koulutunti 29.9.2012)

Tää tulee nyt pari päivää myöhässä mut ei anneta sen haitata (: Olin siis viime lauantaina Jerryn kanssa pitkästä aikaan koulutunnilla. Meitä oli tunnilla vain neljä, joka oli kiva koska oli tilaa kunnolla tehdä kaikkea eikä tarvinnut olla jatkuvasti väistelemässä muita.

Aloitimme siis tunnin ravailemalla kevyttä ravia uraa pitkin. Jerry kuunteli pohjetta todella kivasti. Teimme samalla molempiin päätyihin suuret pääty-ympyrät. Jerry taipu todella kivasti. Voitte muuten varmaa uskoo miten tutulta Jerry tuntu sen jälkee ku oli kahteen viikkoon ratsastanu 3 eri hevosella ja sit palaa ton tutun ja turvallisen ponin selkää :3

Mutta siis. Vaihdettiin siinä sitten suuntaa ja Laura halus vaikeuttaa mulle ja Jerrylle tota tuntii niin tehtiin sitten pääty-ympyröillä pohkeenväistöä oikeaan kierrokseen. Ja se poni muuten väisti ja hienosti väistikin! ((:

Sitten otettiin hetkeks aikaa heppaset käyntiin  ja käveltiin hieman löysemmällä ohjalla. Sitten takas ohjat käteen ja alettiin tekee pohkeenväistöjä. Tehtiin siis niin, että käännyttiin L-kirjaimesta pituushalkaisijalle, josta sitten väistettiin vasemmalle. Tultiin tähän suuntaan väistöä vain käynnissä. Sitten kun päästin väistöstä uralle piti nostaa käynnistä laukka.

Jerry väisti käynnissä aika jees hyvin, olin aika yllättynyt että se meni niinkin hyvin. Pienenmpien tunnilla se ei hirveän montaa kunnon väistöaskelta ottanut.. Laukannostot meni aika jees. Aluks tuli hiukan ravia mut pian saatiin nostot jo puolikkaan raviaskeleen kautta mikä on oikeesti tosi hyvä saavutus tuon ponin kanssa (: Saatiin myös paljon kehuja meidän laukanlaadusta. Se oli kuulemma tosi kivan näköistä ja tasaista.

Sitten suunnanvaihto ja väisteltiin tähänkin suuntaan, eli L-kirjaimesta oikealle. Taas tultiin aluksi käynnissä, mutta sitten mulle ja jerrylle vaikeuttiin (vai helpoitettiin :'D) tehtävää niin että aloitettiin väistö käynnissä mutta muutaman käyntiaskeleen jälkeen täytyikin siirtyä raviin ja laukannosto ravista.

Nyt Jerry meni ja yllätti mut ihan täysin! ♥ Siis ne sen raviväistöt oli ihan mielettömän hienoi tolta ponilta!! Siis se tuntu tosi yksinkertaselta tehä, poni liikku suht. lennokkaasti kuitenkin kivalla eteenpäin pyrkimyksellä. Ja ne laukannostot... Nekin onnistui niin hyvin kuin vain onnistua voi! En siis boi sanoin kuvailla kuinka tyytyväinen oon..

Sitten vielä loppuun ravit ja silleen (: Lopputunnista Laurakin sano meille miten yllättyny se olis siitä et Jerry teki niinkin hyvin ne väistöt. Jerryki osaa, kuhan siltä vaan osaa pyytää! Tämän takia just tykkään täst ponist ku se osaa AINA yllättää! ♥

Videoista ja kuvista kiitos Joanne ja Melani!










Huomenna olen taas menossa ostelemaan jotain ''pientä'' Jerrylle, katsotaas mitä sitten tarttuu mukaan (: Huomenna varmaan päivittelen ostokset tänne ja kirjottelen jotain tulevastakin ;))

4 kommenttia:

  1. eiiih meki ollaa päästy videoo :D mut jerryhän meni aika kivan näkösesti sillon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän työ tuolla aina välillä näytte (: Jep, Jerry meni. Tuntu ainaki hirmu kivalt ratsastaa tolloi.

      Poista