tiistai 9. lokakuuta 2012

Yksityiskoulutunti 8.9.2012

Olin eilen siis Jerryllä yksityiskoulutunnilla jossa oli myös meidän lisäksi Katriina Makalla. Tää tunti tuli oikeesti niin tarpeesee ku pääs oikeest harjoittelee kunnol noit sunnuntain koulukisaratoi ja sillee (:

Aluksi me verkattiin siis itsenäisesti ravissa ja käynnissä. Tein tosi paljon pysähdyksiä suoraan ravista ja sitten lisäksi muutamia peruutuksia. Jerry toimi hirveen kivasti, kuunteli ja sillee. Pysähdykset tuli kyl liikaa kättä vasten ku käytin ihan liikaa kättä, mut pysähdyksii sit viel lauantain treenaillaa ;) Sitten viel ravia toiseen suuntaan. Ei mitään ihmeempii, ponil oli kyl järkyttäväst virtaa mut sehä on vaa hyvä asia (:!

Sitten vähän laukka verkkaa. Poni innostui ihan kunnolla ja pukitteli siinä hetken ennen kuin suostui laukkaamaan tasaista ja pyörivää laukkaa, mutta kun se löydettiin niin silloin laukka olikin hirveän pehmeää, pyörivää ja helposti ratsastettavaa.

Laukka verryttelyjen jälkeen alettiinkin käymään kisaradan asioita noin suurinpiirtein läpi, lävistäjiä, siirtymisiä, pysähdyksiä yms. Helpon C'n radassa oli ihme kyllä meidän kompastuskivenä ravi - pysähdys - ravi siirtyminen. Ei meinattu millään saada tasaista, tasajalkaista pysähdystä aikaiseksi. Kuten jo sanoin tätä on harjoiteltava.

Sitten helpon B'n rata. Tämän radan harjoittelu meni pääsiassa hyvin mutta vasemmanlaukannostot... Niitä ei meinattu saada millään tehtyä kun aluksi poni ei oikein taipunut ja kun se taipui niin silloin puski oikea lapa edellä oikealle. Saatiin sit vihdoin hyvät nostot aikaseksi jolloin H - B lävistäjästä tuli ongelma. Koko lävistäjä tuli laukata vasenta laukkaa mutta poni innostuikin vaihtelemaan laukkaa :P Lopuksi saatiin tääkin onnistuu ja saatiin muutama tosi hyvä laukka - käynti siirtyminen.

Eipä tästä tunnista muuta kerrottavaa oo (: Se meni hyvin ja poni oli superiakin superimpi <3 (:

Kuvista ja videoista kiitokset Lindalle ja Emmalle!









Oon kyl alkanu pikku hiljaa miettii et kuinka pitkälle oikeesti ton ponin kans viel kehitytää. Ku must tuntuu aina kerta kerran jälkee enemmän et taas tää poni toimi paremmin ku viimeks, jne. Toi poni on vaan niin super et se osaa ja oppii mitä vaa ;)) Hienoin se on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti