lauantai 21. heinäkuuta 2012

Este- ja koulutunti 13.7.2012

Taas pahoittelen että tämä tulee reilun viikon myöhässä! Tänään on mahdollisesti tulossa myös eilisestä tunnista postaus, jotta saisin tämän blogin nyt kunnolla ajan tasalle :) Koittakaahan kestää!

Estetunti

Estetunnilla hypättiin ilman satulaa. Aluksi verkattiin  ravipuomeilla, ensin normaaliväleillä, sitten lisätty ravi väleillä. Jerryn meni ihan kivasti, ja kuuntelikin todella hyvin. Tosin ennen lisättyravi puomeja poni rikkoi laukalle, mutta sain sen takaisin raviin juuri ennen puomeja :)

Pian esteet nuosivatkin jo pieniksi pystyiksi. Ensin hypättiin 2 estettä kaarevalla linjalla (vähänniinkuin loivalla kiemurauralla). Molempien esteiden päällä oli tarkoitus vaihtaa laukka ja katseen tuli olla selvästi seuraavalle esteelle. Ensimmäisellä kerralla meni muuten hyvin muttä tokan esteen päällä jäi laukka vaihtumatta. Tultiin tätä vielä pari kertaa ja näillä kerroilla poni hoiti homman kotiin ;)!

Lopuksi hypättiin vielä pari kertaa 3 esteen rata :) Aloitettiin ihan normaalilta pystyltä pitkällä lähestymisellä. Laukka vaihtui esteen päällä vääräksi, mutta muuten meni hyvin :) Sitten tuli lävistäjällä okseri (~50cm), jonka päällä sain hyvin vaihdettua laukan, vaikka lähestyminen olikin aika järkyttävä :D Sittenv ielä minipysty toisella lävistäjällä, jonka päällä tosin laukka ei vaihtunut..

Lopuksi tultiin vielä sama uudelleen. Tämä rata meni mielestäni muuten ihan sika hyvin, mutta tultiin aivan aivan liian kovaa :D Hupsista.. No tekevälle sattuu :) Mut tää tunti oli kyllä äärettömän kiva!!







Koulutunti

Estetunnin jälkeen vein Jerryn tunniksi lepäämään karsinaan, jonka jälkeen laitoin sen taas itselleni kuntoon koulutunnille :) On oikeesti ihan huippua päästä samana päivänä 2 kertaa Jerryn selkään :3 Hyppäämään sekä vääntämään koulua! Mutta siis palataampas asiaan :)

Aluksi koulutunnilla verkkasimme itsenäisesti kevyessä ravissa. Minä tein paaaaljonn siirtymisiä, askellajien välillä, sekä askellajien sisällä.. Jerry tuli yllätttävän kivasti kuulolle ja kuunteli kaikki avut, eikä pohkeitakaan tarvinnut paukuttaa.

Kun olimme verkanneet jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle tekemään sielläkin siirtymisiä, pohkeenväistöä yms :) Yhdessä vaiheessa Jerry veti pohkeenväistössä herneet nenäänsä, kun häntä ei kertakaikkiaan huvittanut :D Loppujen lopuksi poni meni kyllä sitäkin todella upeasti :3 <3

Sitten alettiin laukkailemaan. Ensin laukattiin silleen että, mentiin puoli ympyrää laukassa ja puolet ravissa. Jerry meni tän itseasiassa aika kivasti. Tosin nää ravinostot onki meille huomattavasti helpompia kuin käyntinostot.. Ja ympyrällä nostaminen vaan helpottaa asiaa..

Sitten vielä tehtiin niin että joka toisen kartion kohdalla nostettiin laukka ja laukattiin seuraavalle kartiolle, sitten taas raviin ja seuraavalla kartiolla laukka (ympyrällä oli siis 4 kartiota, katso tarkemmin videolta :D)
Jerry meni ihan jees tässäkin, kerran taisi protestoida pukilla, mutta muuten meni oikein kivasti, ei valittamista :D Jennikään (opettaja) ei tainnut huomautella tämän koko tunnin aikana meille juurikaan mistään :P

Lopuksi mentiin vielä ilman jalustimia vilvoittelemaan vesiesteelle :)








Söpö muru <3
Ja tähän loppuun taas kerran videokooste ko. tunnista, jotta jokainen voi katsoa tunnin kulun, koska mun selityksistä ei välttämättä saa aina mitään selvää :D


Ja siis yritän vielä tän viikonlopun aikana kirjoitella eilisen tunnin postauksen ja julkaisen sitten kun saan kavereilta kuvat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti