sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Esteitä, sekä ponipuksutusta

Perjantaina olin jälleen Jerryllä estetunnilla. Poni liikkui ihan mahtavan hyvin koko tunnin omalla moottorillaan eteenpäin ja käytti takajalkojaankin. Tällä kertaa meillä oli aiheena jumppasarja. Ensin hypättiin se pariin otteeseen ihan normaalisti, jonka jälkeen alettiinkin menemään silleen, että mentiin vuorotellen ilman toista kättä.

Tämän sujuessa alettiinkin menemään ihan kokonaan ilman käsiä :D Tää onnistu myös tosi kivasti, mitä ei ihan aina askeleet sopinu täydellisesti, mut opettaja sanoki et tää oli enemmänki tasapaino harjotus meille, ku tekniikka harjotus hevosille.

Hetken päästä mentiin myös ilman jalustimia. Parilla ekalla kerralla tultiin jumppikselle hitusen liian lujaa, joten silloin poni tökkäs. Sen jälkeen alkoikin taas sujuu tosi kivasti :) Lopuksi hypättiin vielä pari n. 65cm korkuista okseria ja yhtä kieltoa lukuunottamatta hyvin meni!

Jäi taas ihan mahti fiilikset tästä tunnista, oon niin yli ylpee poniin <3 On niin kiva huomata miten kerta kerralta tuntuu, että oikeesti kehitytään parempaan suuntaan :)











Tämän tunnin jälkeen katsoinkin hetken seuraavaa tuntia jonka jälkeen lähdin talliin laittamaan itselleni mini-ratsua kuntoon :D Minun oli siis tarkoitus mennä hetkeksi tunnille helmikuussa 5 vuotta täyttävällä shetlanninponi tammalla. Tällä Helmillä ei ollut ratsastettu pariin kuukauteen joten aluksi virtaa kyllä riitti.

Ensin käveltiin vain maneesia ympäri hetken aikaan ja sitte ravattii vähän sillee että talutin. Siinä sitte Helmi pukitteli ja potkaski mua päin, ja kukaan ei varmasti voinut olla kuulematta kun karjasin "sinä pon et hel*etti mua potki".

Hetken ravailun jälkeen menin sitten selkään. Aluksi Helmi oli tosi haluton liikkumaan eteenpäin, mutta pikku hiljaa se siitä alkoi sujua. Tuli muuten huomattua että hei, tuo ponihan osaa hyppiä pystyyn :D Tää oli kyllä niin uus juttu mulle. En tajuu miksen ollu tienny tällästä.. Mutta siis. Helmi meni pääasiassa hyvin. Puksuteltiin ravia semmonen 30min. Riia ponin perässä :) Kyllä mie sieltä kerran laskeuduinkin ku ensin nous etupää ja heti perää takapää :D




2 kommenttia:

  1. Jee :D meetkä useemmiki helmil?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä usko, vaikka en kyllä laittaisi pahakseni vaikka saisin useamminkin tuon kanssa puksutella, kun en loppujen lopuksi edes ole hirveän iso sille :)

      Poista