keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kisakausi 2012 ♥

Kuten jo edellä mainitsinkin, nyt on tämän vuoden kisat saatu pakettiin, lukuunottamatta 31.12. olevia harjoitusestekisoja, joten tähän saumaan on hyvä kirjoitella mietteitä tältä kaudelta.

Yleisesti tämä kausi on mulla ja Jerryllä mennyt suhteellisen kivasti. Kisattua tuli 3 estekisat, 2 koulukisat, seuramestaruudet (este&koulu) sekä yhdet pienet harjoituskoulukisat. Sijoituksia ollaan tänä vuonna kerätty 4kpl, kaksi 2. sijaa, yksi 3. sija ja yksi (ja meidän ensimmäinen :D) 4. sija :) Cup-pisteitä saatiin kerättyä 13p., mutta valitettavasti tiputtiin seuramestaruuden myötä koko kauden hallussa pitämältämme 3. sijalta ja oltiin sitten loppujen lopuksi Cupissa 4. yli 40'stä ratsastajasta. Paremmin ei oltais voitu pärjätä ♥

Kisakautemme alkoi 22.1.2012 harjoituskoulukisoilla. Jerry meni tuolloin ihan kivasti. Vähän oli radalla nihkeä liikkumaan, mutta loppua kohti parani jatkuvasti. Näistä kisoista saatiin 73% ja oltiin 2/5. Ei mikään kummoinen suoritus, mutta tollaset prosentit seurakisoista voivat jäädä meille vain unelmaksi.. Ja luokkahan näissä oli HeC: 1 2000.



Seuraavana starttasimme seuraesteillä 18.3.2012. Nämä kisat menivät varmaan koko kaudessa parhaiten, estekisoista. :) Poni oli ihan täydellinen. Pieni taskuraketti joka saattais räjähtää millo vaa, just sellain ku haluisinki että se aina ois! Ensin mentiin 40cm luokka. Ponilla oli radalla hirveesti virtaa ja pari kertaa alkoi sielläkin possuilemaan, mut olin napakkana joten ei muuta ku ohjat tiukemmin kätee, pohkeet kiinni ja menoks! 40cm radalla mentiin niin kovaa että päästiin pitkäksi aikaa kärkipaikalle, kunnes parin vikan ratsastajan aikana yksi ratsasti meitä nopeammin. Sijoituttiin sitten tässäkin 2.

Näissä kisoissa mentiin myös luokka 70cm. Radalla poni tuntui tosi tosi hyvältä. Koko perusrata päästiin puhtaasti ja siitä sitten suoraan uusintaan. Uusinnankin ekat esteet menivät mallikkaasti, kunnes itse mokasin sarjalla.. En päässyt ekan osan jälkeen kunnolla pystyyn, joten en ollut yhtään tokalla hypyssä mukana, joten kiellettiin sitten sarjaa seurannut este. Sitten päästiin se yli, mutta kiellettiin vielä viimoinen este ja minä tipuin samalla. Menin kuitenkin selkään ja hyppäsin sen esteen uudelleen. Lohduttavaahan tässä on että vika oli mussa eikä ponissa, kyllä poni menee ;)



Sitten olikin vuorossa seurakoulukisat 15.4.2012. Pääasiassa poni tuntui näissä kisoissa hyvältä. HelppoC: 2 2000 rata meni ihan kohtuullisesti. Pukkeja tuli pari, mutta se ei hirveästi menoa haitannut. Luulin ettei pärjätty kovin hyvin, mutta tuloksia katsellessa huomasin että oltiin 7. eikä jääty kuin 2 ratsukon päähän sijoittumisesta :) Prosenteja saatiin 55,23%. Mentiin myös rata HeB: 0 2009, tämä rata meni omasta mielestäni paremmin ja niin meni tuomarinkin. Prosentteja tästä saatiin 56,8%, parhaat prostentit ikinä HeB'stä ♥ Nää kisat meni siis ihan kivasti poni käyttäny hyvin ja sillee :)

Kevät kauden vikoina kisoina olivat seuraestekisat 20.5.2012. Nää kisat meni vähän, mitensennyt sanois. Ei hyvin muttei nyt hirveen huonostikaan. Poni ei ollu kovin terävä kummallakaa radalla ja ite ratsastin paikoin ihan väärin. 60cm radalla poni meni tosi kivasti kunnes tökkäsi sarjan ekalle osalle, koska tuuppasin ponia liikaa. Loppurata mentiin sit puhtaasti, eli 4vp'llä toi rata läpi.

Sitten oli vielä 80cm rata, jonka itse ratsastin kyllä totaalisen huonosti. Pari ekaa estettä meni ihan hyvin, mutta kolmannelle tuuppasin ponia niin paljon ettei sieltä muuta kuin kieltoa olisi voinutkaan odottaa :P Hypättiin sit kolmonen uuden yrityksen kautta ihan hyvin. 4 ja 5, ihan hyvin, mutta sitten tökkästiin taas 6 esteelle.. Ei saatu mennä rataa loppuu koska tuomari ei antanut. Menin sit hyppäämään maneesissa viel pari krt, et päästiin ees jostain yli. Ja siellähän me yli mentiin. Nää kisat opetti mua henkisesti ehkä toisiks eniten tän vuoden kisoista..



Syksyn kisat aloitettiin seuraestekisoilla 2.9.2012. Näissä kisoissa menin luokat 60cm ja 80cm. Minua ennen eräs nuorempi tyttö meni ristikko luokan ja poni kyllä kusetti tätä ratsastajaa ihan mennen tullen, saivat kuitenkin radan hyväksytysti läpi :) Lievästi sanottuna olin itse ihan hermona ennen omien luokkieni alkua. Verkkasin ponin ensin kentällä kunnolla askellajit läpi. Poni tuntui tosi hyvältä ratsastaa. Sitten kun menimme maneesin päätyyn odottelemaan vuoroamme kumpikin meistä alkoi hermostua joten lähdettiin käymään pitkällä kävely lenkillä, kun meidän verkkaan oli kuitenkin vajaa 30min aikaa. Kävely lenkin jälkeen olin saanut ajatukset kasaan ja ei muuta kuin verkkaan ja radalle!

60cm radalla poni oli enemmän ku super!♥ Se siis oli niin täydellinen. Mitä nyt itse ratsastin hiukan rumasti ku aloin himoitsemaa niin paljon sijoitusta. Kuitenkin poni liikkui tasaisesti ja hyppäsi hyvin, ei ongelmaa. Kaikki puomit pysyi ylhäällä ja tuplanolla tuli! :) Sijoituttiin sitten vielä 3. :)! Sitte oli vielä se 80cm rata. Hirveän moni esteistä näytti vähintäänkin 90cm korkeilta, joten tiesin jo ettei tää seuraa hyvää. No radalle päästessään poni oli jo aika väsy, joten eka okseri tuli alas. Toka hyvin, kolmannelle kielto. Sit mentii kolmosesta yli. Sarjan eka alas, mut toka osa puhtaasti, 5. este kuitenkin kiellettiin eli hylätty tuli. Hyppäsin vielä 2. esteen uudelleen ettei kummallekka jääny huono fiilis. Oon kuitenki tosi ylpee et molemmat yritettii parhaamme 80cm radalla! :)






Seuraavina kisoina meillä olikin seurakoulukisat 14.10.2012. Hmm... Näistä kisoista mulla ei oikeestaa oo mitään sanottavaa :D Helpon C'n luokka meni ihan niin ja näin. Poni ei ollu oikee terävä, mut teki kuitenki kaiken mitä pyysin. Prosenteja tuli 55,83%, eli siis mun tavoite täytty (yli 55%). Omaa makuu taas HelppoB meni paremmin mut tuomari ei oikei tykänny ku poni kulkee niin avoimessa muodossa. Mua se ei kuitenkaan haitannut. Poni kulki tosi kivasti ja kuunteli mua, nii mikäs siinä :) Prosenteja tuli 51,60%





Syksyn viimeisinä kisoina olivatkin seuramestaruudet, ensin kisattiin esteitä ja sitten koulua. Näistä kisoista mulla onkin hyvin paljon kerrottavaa.. En ees tiiä mistä alottaisin.. No siis menin esteissä luokan 60cm. Poni oli aamusta alkaen hieman apealla päällä, mutta luulin aluksi että se johtuisi vain väsymyksestä. Verkassa poni tuntu aluks tosi hyvält ja oli selvästi pohkeen eessä. Kierroksen vaihtuessa poni alkoi kuitenkin hidastumaan ja kielsi jatkuvasti yhdelle okserille joka ei todellakaan ole Jerryn tapaista. Aloin jo epäilemään kaikenlaista, päätin kuitenkin kokeilla rataa. Noh kiellettiin tosiaan jo kolmannelta ulos eikä päästy siitä edes yli. Eräs toinenkin ratsastaja yritti Jerryllä ko. luokkaa mutta sama tulos. Mentiin sitten kentälle kattomaan mikä ponilla on ja hetken tarkkailun jälkeen huomattiin että ponilla on selkä ihan jumissa ja se ontuu oikeaa takasta.

Tässä vaiheessa jo ehdin alkaa itkemään kaverin olkapäätä vasten ja itkinkin varmaan 5minuuttia putkeen, kun olin niin hirveän huolissani. Samalla tottakai päässä kolkutteli ajatus pääsenkö kisaamaan ollenkaan kouluosuutta. Tärkeintä kuitenkin oli että poni tulisi kuntoon.. Hetken päästä juttelinkin jo tallin omistajan kanssa että mitä tehdään. Hän selitti että Jerry laitetaan sellaiseen kuntoon että sillä voi mahdollisesti kisata myös kouluosuuden. Aluksi en tätäkään suostunut kuuntelemaan vaan itkun sekaisin sanoin selitin vain jtn: "mä en kisaa ponil jos se on kipee". Siin sitte mua sai vähä aikaa kunnol rauhotella, jonka jälkee ei auttanu muu kuin odottaa että alkaako ponin tilassa tapahtua muutosta, hieronnan ja arnikageelin laiton jälkeen.

Parin tunnin päästä sain kuulla että halutessani ja omantuntoni salliessa saan kisata Jerryn kanssa koululuokan. Siispä päätin yrittää. Verrytellessä Jerry tuntui aikas hyvältä pehmeni suusta mukavasti ja kuuntelikin ajoittain. Aivan täysin poni ei ollut puhdas, mutta minulle tultiin sanomaan että voin mennä, tuomari päättää sen voiko poni kisata vai ei. Juurikun oli kuulutettu että ratsastaisin seuraavana, kurotuin Jerryn kaulalla ja kuiskasin ponille: Tee parhaas, tee se mihin pysty, se riittää. Jonka jälkee rapsutin ponia kaulalle ja menoks..

Radalla poni tuntui hyvältä, alkurata menikin tosi hyvän kunnes laukat... Poni alkoi kuumumaan ja vaihtelemaan laukkaa miten sattuu ja pukkejakin tuli minkä ehti. Viimoisessa laukka lävistäjällä pukkien jälkeen siirsinkin ponin jo turhan aikaisin käyntiin ja vähän juttelin sille kun huomasin että se alkoi olemaan hermona. Päästiin kuitenkin kunnialla loppuun asti ja se riitti mulle. Oon niin ylpee mun rakkaast et se jakso ♥  

Lopuks vein sit Jerryn talliin lepäämään. Laitoin arnikaa lonkkien kohdalle ja linimentit jalkoihin ja loimi päälle + tottakai paljon pusuja, haleja ja kuivaa leipää :3 Poni teki parhaansa, enkä voi siltä koskaan enempää vaatia. Mentii sit kavereiden kaa maneesii ottaa tuloksia, ihan mielenkiinnosta halusin tietää ketkä sijottu. Tuloksia alettiin sanella ja mun hämmästys oli sanoin kuvailemattoman ihmeellinen kun kuulin et oltiin sijoituttu Jerryn kans 4. :o!!♥ En voinu oikeesti uskoo tät todeks, totta se kuitenki olin. Rakastan tot ponii hetki hetkelt vaa enemmän :3 Prosentithan meillä oli 56,82% :)





Olen enemmän kuin kiitollinen tästä koko kisakaudesta, oon saanu paljon enemmän tolta ponilta, ku mitä koskaa pystyn sille antamaan :') Mä todellakin toivon että saan elää viel monta tämmöistä vuotta Jerryn kanssa, vaikka sitten vaan seuratasolla. Tiedän että itselläni on ponivuodet menneet jo ohi, mutta ei anneta sen haitata, pää asia että me molemmat tullaa toimee toistemme kanssa, vain sillä on väliä!

Kiitos Jerry parhaasta vuodesta ♥♥


Tiia & Kleiner ♥ Kisakausi 2012

"En koskaan voi sanoa, että vihaan elämääni, sillä tää jätkä tässä on mun koko elämä" ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti