sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Taisin rakastua lämppäriin... (':♥

Tänään olin siis kaverini Hennin kanssa eräällä yksityistallilla. Olin käynyt jo siellä kerran aiemminkin ja on muuten tosi kivanoloinen paikka, just sopivan matkan päässä ja silleen. Mutta siirrytääs tähän päivään.

Haettiin siis melkeimpä samantien sisälle shettistamma Helka, sekä eestinratsuponi ruuna nimeltään Fasu. Näillä meidän oli tarkoitus ratsastaa palauttelevasti, kun olivat eilen hypänneet. Henni ratsasti Fasulla ja minä Helkalla. Laitoimme ponimme kuntoon, jonka jälkeen lähdimme ilman satulaa köpöttelemään kentälle päin.

Ensin mentiin käyntiä ympyrällä, Helka toimi ajoittain ihan kivasti. Aluksi oli melko hidas pohkeelle, mutta pikkulhiljaa alkoi paranemaan. Hain Helkan kanssa vain sitä, että poni kulkisi rentona selkä ylhäällä. Ravissa Helka toimi jo paljon paremmin ja myötäsi tosi kivasti. Ravailtiin myös molempiin suuntiin, Helka toimi kivasti molemmissa suunnissa.

Ravailtuamme hetken alettiin ottamaan laukkaan. Ensin ei oikein meinannut laukka pyöriä ja tulikin rikottua raville pariinkin otteeseen. Hetken laukkailun jälkeen alkoi laukkakin pyöriä kivasti ja poni laukkasi mukavan rentona. Toiseen suuntaan Helka olikin sitten paljon parempi eikä rikkoja raviinkaan tullut ollenkaan. Vähän jouduin pyytämään pariin otteeseen aktiivisempaa laukkaa mutta muuten meni ihan jees :)!

Lopuksi käytiin vielä tarpomassa hangessa. Ensin Helka meni hankeen tosi kivasti ja ravaili/laukkaili Fasun perässä, muttakun oli tarkoitus ottaa toinen kierros, Helka päätti että hän poistuu paikalta. helka sai sitten kuskailtua minut pellolta kentälle asti ja hetken taisteltuamme Helka huomasi ettei tulisi voittamaan, joten antautui ja menimme sitten takaisin pellolle.

Loppuun vielä eteenalas ravit kentällä ja Helka meni hienosti! :) Oli tosi rauhallinen ja letkeä.

Sitten hoidettiin ponimme pois, jonka jälkee haimme Vikin tarhasta. Hoidin Vikin kuntoon samaanaikaan, kun Henni vielä venytteli Fasun ja muuta. Kun olin saanut Vikin kuntoon, lähdimme kentälle päin. Henni ratsasti ensin ja minä kuvailin. Henni kävi Vikillä kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen minä pääsin selkään.

Viki on siis ensimmäinen lämppäri jolla olen koskaan ratsastanut, ja heti alkuun haluan sanoa että todellakin rakastuin tähän hevoseen! Ensin taivuttelin Vikiä käynnissä ja hain hevoseen sellaista perustuntumaa ja heppaa rennoksi. Viki kulki ajoittain todella kivasti! :) Sitten otimme vähän raviakin. Ravissa en oikein osannut istua sillä Vikillä on niin lennokas askel, ja eikä minulla ollut satulaakaan. Ajoittain Viki kulki ravissakin oikein kivasti ja haki pientä muotoakin, tosin tasapainoni horjuminen häiritsi hevosta jonkun verran.

Ravailtuamme molempiin suuntiin otimme vielä laukkaa. Vikillä oli tosi kiva ja helposti istuttava laukka. Aluksi laukka ei oikein meinannut pyöriä, mutta pikku hiljaa parani kokoajan. Pystyin jopa edes jotenkuten istumaan siellä selässä. Toiseen suuntaan (joka ilmeisesti vikin helpompi suunta?) laukkakin sujui jo huomattavasti paremmin! Sitten vielä loppuravit, joissa Viki rentoutuikin heti paremmin kun opin itse istutaan suht rentona sielläs elässä etten hirveästi häirinnyt hevosta.

En oikein osaa muuta enää kertoa. Viki oli vain yksinkertaisesti niin ihana! :) Vikiä ois nyt tarkoitus käydä useamminkin liikkuttelemassa kun se on lähiaikoina ollut niin vähällä liikutuksella, niin sais tamma vähän ees lihaksia takaisin. Kirjottelen varmaan suht paljon siitäkin kun kyän Vikiä liikuttelemassa, Jerryllä ratsastelun ohessa siis tietenkin.

Loppuun vielä video ja videosta napattuja kuvia tältä päivältä :) Toivottavasti postaus miellytti!








4 kommenttia: